У Нетішині громадський активіст звернувся до суду, аби заставити владу виконувати свої рішення

2 Лютого 2017 14:34

aif.ua

Суть позову громадського активіста Руслана Рудомського полягає в тому, що виконавчий комітет Нетішинської міської ради протягом півроку не виконує рішення Нетішинської міської ради щодо підтримки електронної петиції з вимогою провести капітальну реконструкцію спортивного майданчика по вулиці Михайлова». Про це повідомляє ГО «Нетішинська самооборона»

Позовні вимоги: визнати бездіяльність виконкому, що полягає у невиконанні рішення міської ради –  протиправною та зобов’язати виконком виконати відповідне рішення міської ради.

Електронна петиція з вимогою провести капітальну реконструкцію спортивного майданчика по вулиці Михайлова з використанням сучасних технологій була розміщена на веб-сайті «Розумне місто». Набрала необхідну кількість голосів. Пройшла розгляд постійної депутатської комісії. Була підтримана обранцями на сесії.

А далі… Міський голова видав розпорядження про створення робочої групи з вивчення цього питання, яку по паперах сам очолив, проте комісія за півроку жодного разу так і не зібралась.

Орієнтовно така реконструкція потребувала 400-500 тисяч гривень.

«Причина невиконання рішення міської ради щодо задоволення вимоги електронної петиції не може полягати у відсутності коштів. Міський голова Олександр Супрунюк неодноразово хвалився перевиконанням міського бюджету у 2016 році, називаючи цифри від 20 до 30 млн грн (!) і відкрито просив громадськість надавати ідеї щодо того, куди їх можна раціонально витратити. Чим електронна петиція, підписана сотнею жителів міста і підтримана міською радою, не є такою пропозицією?

Крім цього, влітку була можливість залучити кошти для реконструкції цього спортивного майданчика з державного бюджету. Мова йде про 1,7 млн грн, які народний депутат Андрій Шинькович додатково випросив на свій округ у Кабінету міністрів. Спочатку вони призначались для капітального будівництва спортивного об’єкта громадської організації СК “Пульсар”, однак, коли стало зрозуміло, що ГО не може бути профінансована таким чином, довелося змінювати цільове призначення цих коштів», – написав у блозі Руслан Рудомський.