Славутська місьрада домоглася перемоги у протистоянні з Кабінетом міністрів України щодо пільгових перевезень громадян

3 Лютого 2017 15:38

dnabb.org

У червні минулого року Славутська міська рада звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Кабінету Міністрів України, в якому просила визнати протиправною бездіяльність останнього, який всупереч вимог ст.ст. 21 – 22, п. 6 ст. 116, ст. 117 Конституції України, п. 1, 2 ч. 1 ст. 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», п. 5, 6 ст. 102 Бюджетного кодексу України не вжив (не прийняв) жодних заходів, дій та/або рішень на розробку проекту закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» в частині надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію пільг за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Про це повідомляє Славутська міська рада.

Останнє судове засідання по цій справі відбулося 22 вересня 2016 року і з того часу рішення не було прийнято.

І ось на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень з’явилося рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 20 січня 2017 року № 826/8975/16, у якому йдеться про задоволення позовних вимог Славутської міської ради в повному обсязі.

«…Адміністративний позов Славутської міської ради Хмельницької області задовольнити.

Визнати протиправною бездіяльність Кабінету Міністрів України, що полягає у невжитті заходів щодо розробки проекту закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» в частині надання субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на компенсацію пільг за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

Присудити з Державного бюджету України на користь Славутської міської ради Хмельницької області (ідентифікаційний код 23563639, місцезнаходження: 30000, Хмельницька область, м. Славута, вул. Соборності, буд. 7) судові витрати у розмірі 1 378 грн. за рахунок бюджетних асигнувань Кабінету Міністрів України.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі в Окружний адміністративний суд міста Києва    апеляційної скарги на постанову протягом десяти днів з дня її проголошення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає до Київського апеляційного адміністративного суду».