У Хмельницькому дорожчає кварплата на 45-65%

10 Лютого 2017 09:11

З 1 березня у Хмельницькому дорожчає кварплата на 45-65%.

Таке рішення сьогодні ухвалив виконавчий комітет, провівши коригування тарифів на послуги житлово-експлуатаційних контор.

Як повідомив “Незалежному громадському порталу” начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок, влада застосувала коефцієнт 1,45 до багатоповерхівок без ліфтів і 1,65 – до будинків з ліфтами.

“Таким чином, ми підтягнули розмір заробітної плати для жеківців (з 1134 грн до 3200 грн) і вартість електроенергії (з 0,36 грн до 1,69 грн за кіловат/год). Звідси, якщо середній тариф по місту був 1,20 грн за кв. м, то до нього ви плюсуєте 45 відсотків і матимете нову вартість. Попри зростання тариф залишається найнижчим у Західній Україні”, – наголосив він.

Новачок сказав, що ці зміни не вплинуть на якість наданих послуг жеками.

“Ситуація може змінитися у кращий бік тільки тоді, коли тарифи на послуги житлово-експлуатаційних контор будуть пораховані по-новому та за іншими критеріями. Якщо на сьогодні у жеках закладена ціна 35 грн на кран 15 мм, реальна вартість якого 85 грн, то про що можна говорити? Якщо ми взяли б по максимуму, то тарифи в місті становили 3,50-4 грн за кв. м загальної площі”, – зазначив керівник управління ЖКГ.

Посадовець зауважив, що, незважаючи на коригування, тарифи залишаються збитковими. І додав: минулого року жеки отримали 6,5 млн. грн дотацій з міського бюджету.