Близька до хмельницького депутата будкомпанія недоплатила місту 3 млн. грн “пайових”

13 Березня 2017 12:35

blitz.if.ua

Хмельницька поліція підозрює місцеве ТОВ «Житлоплюс» та посадовців управління капітального будівництва міськради у підробленні документів, у результаті чого до бюджету міста не надійшло коштів від пайової участі на суму понад 3 млн. гривень.

Про це свідчить ухвала Хмельницького міськрайонного суду від 2 березня.

З клопотання слідчого випливає, що посадові особи ТОВ «Житлоплюс», перебуваючи у змові із посадовими особами управління капітального будівництва міської ради, під час укладання договору про пайову участь у створені і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Хмельницького, подали завідомо неправдиві відомості.

Мається на увазі, кошторис розрахунку вартості будівництва адміністративної будівлі та паркінгу на вулиці, Подільська, 93/1,  який становить 9,1 млн. гривень, у тому числі витрати на будівельні роботи 6,3 млн. гривень, витрати на машини, обладнання та інвентар 981,5 тис. гривень. Таким чином, бюджет міста отримав 459,1 тис. грн пайових.

Фото з архіву НГП

Фото з архіву НГП

Також з’ясовано, що, відповідно до зведеного кошторисного розрахунку вартості об’єкта,  суми витрат на будівництво адміністративної будівлі становила 3,7 млн. грн. та паркінгу -1 млн. грн., а сума яка була витрачена на зовнішні мережі, проектно-вишукувальні роботи, авторський нагляд та благоустрій і озеленення території становила 4,7 млн. гривень.

“Відповідно до затверджених розрахунків Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, було занижено індекс вартості будівельних робіт адміністративного будинку на суму понад 40 млн. гривень. Таким чином до бюджету міста не надійшло коштів від пайової участі понад 3 млн. гривень”, – вважає слідство.

Суд надав дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів, які знаходяться в управлінні капітального будівництва та управлінні державної архітектурно-будівельної інспекції у Хмельницькій області.

За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, засновником і бенефіціаром ТОВ «Житлоплюс» є Ярослав Бляхарський. Бляхарський дуже популярний серед середовища будівельників міста — на нього зареєстровано десятки фірм. Серед них ЖБК «Буковинський квартал», ЖБК «Парадіз», ТОВ “Торгівельний центр “Прибузький”. А ось ЖБК «Меблевий» Бляхарський заснував разом із батьком депутата Хмельницької міської ради Анатолієм Скочелясом.

Пан Бляхарський напряму пов’язаний з депутатом від «Батьківщини» Олександром Скочелясом — працює юристом у ТОВ «Український будівельний капітал» (UBC), одним із засновників якого є Скочеляс.

Про скандальне будівництво на Подільській, 93/1 читайте у публікації Чотириповерхова “адміністративна будівля” в центрі міста за чотири квартири”.