Йдемо у Європу, отримуємо гранти, а наповнити сайт МЗС – нікому?!

15 Березня 2017 10:35

Підготовка до лекції в Київському університеті Тараса Шевченка з питань геополітики змусила мене переглянути сайт МЗС щодо останніх заходів та документів з питань взаємин з європейськими інституціями.

І тут виявилося, що історія відносин України з ЄС зупинилася … у 2010—2011 році.

Так, сайт МЗС у відповідному розділі («Участь у міжнародних організаціях/Європейський Союз») інформує, що «Україна та ЄС ведуть переговори про укладення Угоди про асоціацію, починаючи з березня 2007 року. Наразі відбулося 17 раундів переговорів (останній з них проходив 20-24 червня 2011 р. у Києві)».

Або про те, що «Чергове міністерське засідання Україна — ЄС з питань юстиції, свободи та безпеки планується провести у червні 2011 р. у м. Київ».

А також про «передбачення в Державному бюджеті на 2010 рік коштів на співфінансування процесу створення Фонду підтримки та реалізації конкретних проектів».

І це все – на фоні нібито надважливого завдання для нинішньої влади – вступу України до ЄС?! Виходить, що профільна структура, яка має цим опікуватись, вже шостий рік не звертає на це уваги?

Я мовчу про мільйонні гранти на «євроінтеграцію» та про нову «ефективну» й «правильну» команду МЗС…

То про який вступ до Європейського Союзу ви всі говорите, якщо навіть сайт міністерства оновити й наповнити не має кому?!

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна», доктор політичних наук, професор Київського національного університету ім. Т. Шевченка