У патрульній поліції Хмельницького назвали причини, чому проїзд у маршрутках не повинен підвищуватися

15 Березня 2017 12:35

ye.ua

Один із речників патрульній поліції Хмельницького Роман Мартинюк назвав основні порушення, які допускають водії маршрутних таксі під час пасажирських перевезень у місті.

Про це він написав у “Фейсбуці”.

За його словами, патрульні спільно з колегами з Укртрансбезпеки продовжують фіксувати порушення ведення квиткової каси перевізниками; також фіксується не достримання графіку руху; не зникло перевезення стоячих пасажирів; порушуються правила дорожнього руху (проїзд на заборонний сигнал світлофора та користування мобільним телефоном за кермом); велика кількість нарікань надходить на водіїв через зухвале поводження, як з пільговиками, так і з іншими пасажирами.

“Водії роблять усе — щоб ціна на проїзд не зросла, а саме замість підвищення якості, комфорту та безпеки перевезень навпаки їх знижують. Замість того, щоб усім продемонструвати готовність до змін та покращень — самі саботують свою роботу”, – підсумував поліціянт.

Як писав НГП, Хмельницький міськрайонний суд 28 лютого зупинив рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті з 1 березня цього року.

До суду звернувся хмельничанин Іван Кульгук, який просить визнати нечинним рішення виконкому від 23 лютого про здорожчання проїзду. Позивач вважає, що влада з порушенням процедури і вимог закону про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності підняла тарифи, що “принесе збитки мешканцям Хмельницького і гостям”.

9 березня суд призначив судово-економічну експертизу з підтвердження обгрунтованості підвищення тарифів на проїзд у міських маршрутках та автобусах до 4 гривень. Відповідно, розгляд справи по суті призупинено.

11 березня приватні перевізники, які працюють у режимі маршрутного таксі та автобусах, наполягають, аби депутати міської ради на черговій сесії 22 березня скасували рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд. У разі позитивного рішення обранців втратиться актуальність судового розгляду та замовленої експертизи.