Лабазюк має конфлікт інтересів в аграрному комітеті – Чесно

17 Березня 2017 12:29

фото: unn.com.ua

Рух ЧЕСНО вважає, що хмельницький нардеп з 188 виборчого округу Сергій Лабазюк має конфлікт інтересів в аграрному комітеті Верховної Ради.

Зокрема, парламентар вніс у е-декларацію 11 підприємств, 9 юросіб пов’язані з аграрною сферою. ТОВ «Промислова компанія «Вітагро» з’явилося  у 2016 році. Географічно активи — у Хмельницькій області. 5 підприємств займаються «вирощуванням зернових культур…».

Йдеться про ПП «Аграрна Компанія 2004», ТОВ «Аграрна Компанія «Зоря» (у стані припинення), ТОВ «Агро Світ Поділля», ТОВ «Науково-Виробнича Агрофірма «Перлина Плюс» (знята з обліку у травні 2016 року, має правонаступника – ТОВ «Перлина Поділля»), ТОВ «Анторіум Волочиськ»(знята з обліку у січні 2016 року).

ТОВ «Агрохімічна Компанія «Вітагро» займається оптовою торгівлею хімічними продуктами. Фірма продовжує розвивати на ринку України діяльність ПП «Агропром». Власником 100% капіталу ТОВ «Група Компаній «Вітагро» (діяльність головних управлінь…) є Сергій Лабазюк. Фірма є співвласником низки інших юросіб.

Сергій Лабазюк значиться почесним президентом компанії Vitagro, його брат Петро Лабазюк — гендиректором і головою Ради директорів Vitagro.

Сергій Лабазюк у 2006 році був обраний депутатом Волочиської райради на Хмельниччині, у 2010 обраний депутатом облради, у 2012 році — нардепом.

Нагадаємо, громадський Рух ЧЕСНО проаналізував декларації 29 нардепів Аграрного комітету на конфлікт інтересів. Більшість нардепів (21) вказали у декларації принаймні одну юрособу, пов’язану з аграрним бізнесом. Українських аграрних фірм немає лише у деклараціях Добкіна, Івченка і Кучера.