В обласній поліції з’являться перемовники

4 Квітня 2017 12:30

Poltava.today

В обласній поліції з’являться перемовники. Хмельницький разом з іще шістьма містами України запровадив пілотний проект за чеським досвідом «Антиконфліктні комунікаційні групи». Таких правоохоронців планують залучати під час масових заходів для врегулювання конфліктів.  Будуть це полісмени- добровольці.  Їхнє завдання- не стояти в оточенні, а підходити до людей та розмовляти з ними. Ці правоохоронці будуть у цивільному , проте у спеціальних жилетах, без зброї, але із засобами індивідуального захисту.

Інна ГЛЕГА – начальник сектору комунікації ГУ Нацполіції в області
Ці антиконфліктні групи ще називають групами перемовників. Головне завдання вести перемовини із учасниками масових зібрань, з тими людьми, які є їхніми організаторами. І зробити так, щоб по можливості локалізувати конфлікт і не допустити силового втручання поліції. Керувати такими групами у нас буде керівник управління превентивної діяльності, буде корегувати їхню роботу.

Валентин БІЛЯНСЬКИЙ – начальник управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в області
Створено таку групу у складі десяти працівників. Три з ним це працівники управління патрульної поліції, прес-офіцер, психолог, працівник відділу зв’язку…

У Хмельницькому вперше вдалося застосувати комунікаційні групи 23 березня під час мітингу біля Будинку Рад. Такі групи невдовзі з’являться і у Кам’янець-Подільський. Також планують створити групи перемовників і у райцентрах Хмельниччини.

 

Джерело: www.odtrk.km.ua