Тим часом, ресторатори з персоналом лише й встигають смажити одне м’ясо за іншим, пекти картоплю, різати овочі, викладати напої, які вмить розбирають та докладати солодощі для дітей.
«Цього разу у нас значно більше представлено ресторанів, – каже організатор, генеральний директор філії НТРКУ «Поділля Центр» Тетяна Колісніченко. – Також цього разу інша тема – Європа. Звідси і класична музика, камерний хор, квінтет «Мікс», Фатіма Чергінзія. Ресторатори теж готували європейські страви, і в нас навіть піца вже є, якої раніше чомусь не було. Ми з кожним разом вдосконалюємося і стаємо кращими. Ресторатори дуже молодці всі».
На фестивалі й справді не бракувало смаколиків на будь-який забаганки, від засмаженого кабанчика і до витончених макарунів, від стейків з різного м’яса до турецьких ласощів.
Черги до наметів із м’ясом стояли увесь день
Варто зазначити, що організатори настояли на тому, щоб під час фестивалю не продавали, як вони його назвали «чистий алкоголь», ресторанам дозволили лише коктейлі та інші прохолодні напої.
Смажений кабанчик був на фестивалі у ролі такої собі “фотомоделі”, бо фотографували його чи не усі перехожі
Протягом усього дня дітей на святі розважали міми, дитячі аніматори та різні намети з «кульками-стрілялками». А вечірню програму забезпечуватимуть окрім смачних страв, ще й пісні від солістки Хмельницької обласної філармонії, відомої Фатіми Чергінзії.
Тетяна Колісніченко теж встигла сфотографкватися з мімами
Підписатися на канал “Є” в Youtube
Насолоджуючись фестивалем у розпалі, організатори вже планують наступний. Кажуть, треба ще збільшити кількість розваг для дітей. Не виключено, що й будуть розіграші для дорослих.
«До прикладу, абонементи у спортзали, щоб відразу зігнати усі набрані на фестивалі калорії», – жартує Тетяна Сергіївна.
За її словами, наступний фестиваль буде вже традиційно 14 жовтня. Однак, чи на тому самому місці – не впевнена. Каже, міська рада «ставить у претензію, що люди витоптують газони в парку».
Розваг для дітей було чимало
Планується, що фестивалі вуличної їжі відбуватиметься у Хмельницькому тричі на рік – на Покрови, 14 жовтня, на Масляну, наприкінці лютого та в рамках Днів Європи, що наприкінці травня.
Заявки від бажаючих, як рестораторів, так і індивідуальних пекарів-кухарів, приймаються вже від тепер. Більше того, не виключено, що наступного разу рівень фестивалю зросте і на нього приїдуть й ресторатори всеукраїнського рівня.
Охолоджуючі напої були на різний смак
Східні солодощі припали до душі та опинилися у шлунку навіть тих, хто на дієті
М’ясо було на різні вподобання і смаки
Поки одні смакували їжею, інші насолоджувалися музичною програмою
Вуличну їжу смакували на не зосім таки вуличних кріслах
На фестиваль приходили сім’ями
У сквері ім. Шевченка смачний фестиваль триває протягом дня.