Полювання на хабарників триває

13 Липня 2017 12:46
Викрито заступника директора Хмельницького базового медичного коледжу, яка вимагала неправомірну вигоду

Викрито заступника директора Хмельницького базового медичного коледжу, яка вимагала неправомірну вигоду. Фото: khmel.gp.gov.ua

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру порушниці.
Правоохоронці викрили заступника директора Хмельницького базового медичного коледжу, яка вимагала та одержала 4,5 тисяч доларів неправомірної вигоди. У прокуратурі області кажуть, порушниця обіцяла повпливати на рішення екзаменаційно-приймальною комісією навчального закладу.

“За позитивне складання двома абітурієнтами вступних іспитів та зарахування їх до числа студентів навчального закладу заступник директора Хмельницького базового медичного коледжу вимагала хабар у сумі 4,5 тисяч доларів. Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди правопорушницю викрито «на гарячому» та затримано”, – додають у прокуратурі області.

За фактом слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за частиною 3 статті 369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України. Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання затриманій особі запобіжного заходу.

Довідково: санкція частини 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання від 3 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна