Чиновникам видать є що приховувати. Рейтинг прозорості міст Хмельниччини

27 Липня 2017 11:35

Найпрозоріше в області господарює Хмельницький . Але в загальноукраїнському рейтингу він лише 14-тий  серед ста найбільших міст. А ось Дунаївці пасуть задніх. Такі дані оприлюднили експерти міжнародної антикорупційної організації «Транспаренсі Інтернешнл» Дослідження проводили за 91 показником у 13 сферах. Результати розповіли на прес-конференції.

Прозорість роботи місцевого самоврядування в найбільших містах  держави  аналізували за словацькою методикою і коштом іноземних донорів. Але робили це українські спеціалісти .Кажуть, проект  направлений на подолання корупції.

Катерина ЦИБЕНКО, керівник проекту Transparency International Україна “Розбудова прозорості в містах України»

– Обласний центр посів у рейтингу  посів 14 місце, набравши зі ста балів трохи більше 41-го. І це найкращий показник серед семи міст області ,які  потрапили до рейтингу  ста  найбільших міст України.

Альона БЕРЕЗА, керівник Жіночого антикорупційного руху

– 14 місце – це непогано, але цей рейтинг можна назвати рейтингом напівпрозорості, бо навіть лідери не набрали більше 60 балів.

Як основне – до уваги брався механізм  формування бюджету ,  кадрова політика,  процес закупівель. У підсумку Нетішин і Кам’янець-Подільський посіли, відповідно, 40 і 41 місце. Славута – на 46-му, Старокостянтинів і Шепетівка, відповідно, на 71-му і 77-му місці. Дунаївці посідають 98-му сходинку.

Джерело: www.odtrk.km.ua