У парку імені Шевченка лякатимуть птахів

27 Липня 2017 12:38

Проблему пташиного «бомбардування» у хмельницькому  парку імені Шевченка вирішено. Про це заявляють у комунальному підприємстві по зеленому будівництву Хмельницької міськради. Пернатих, які  запаскудили  майже всі лавочки та тротуари скверу , спровадять за допомогою спеціального акустичного пристрою. Як він працюватиме – дивіться у сюжеті Кирила Фільчакова.

Хмельничанка Валентина Сильвестрівна живе неподалік парку майже 60 років. Каже : якщо й раніше від пернатих було «не солодко», то зараз таке сусідство стало просто нестерпним..

Валентина Сильвестрівна, хмельничанка:

– Їх стільки розвелося, що лавочки брудні. Мили вони раніше плитку водою, в цьому році щось не дуже. Запах від цих птахів – просто жах. Я думаю, що треба або розоряти гнізда весною, або ставити такі пристрої, щоб їх розлякувати. Бо вони на голови гадять, на лавочки кругом. 

 Парк імені Шевченка створили на початку 20-го століття, ще до жовтневого перевороту 1917-го року. Називався він тоді Міським садом. Від самого початку існування парку тут не тільки гуляють люди, а й гніздяться птахи, такі  як галки, граки та голуби

Відтепер пернатих ,котрі гніздяться у парку ім.. Шевченка, розганятиме «Коршун». Це   пристрій,що  відлякуватиме птахів за допомогою звуку.

Микола Дроздов начальник КП по зеленому будівництву Хмельницької міськради:

– Там звук певний – звук коршуна, наприклад. Взагалі, там чотири режими є. Тобто звуки хижих птахів, які нібито лякають. Ми хочемо попробувати, як воно буде працювати. Може візьмемо подовжувати і колонки виставимо на висоту дерев, щоб не внизу було чути а зверху, там де птахи літають.

Досі проблему пташиного «бомбардування» хмельницькі комунальники вирішували кардинально –  знімати гнізда в період розмноження пернатих. Зоозахисники вважають , що це варварство. А ось проти нововведення нічого не мають .

Людмила Денисюк, керівник ГО SOS:

– Ми вважаємо що це нормально й це гуманно. Це равносильно, як ось на полях раніше ставили вітряки та пугала. Птахи просто знімались й улітали. Так що нічого страшного в нововведенні немає.

Установити відлякувачів птахів  у парку імені Шевченка комунальники планують завтра.

Джерело: www.odtrk.km.ua