Сергій Мельник просить генпрокурора розібратися з дерибаном зелених зон Хмельницького

21 Вересня 2017 09:25

podilska.info

Народний депутат України (187 виборчий округ) Сергій Мельник просить Генпрокурора Юрія Луценка перевірити на відповідність чинному законодавству рішення сесії Хмельницької міської ради від 4 березня 2015 року №94 “Про затвердження проекту розміщення житлово-громадської забудови на короткостроковий період до 2020 року, з наступним оновленням генерального плану та коригуванням плану зонування території міста”.

Копія депутатського запита потрапила у розпорядження “Незалежного громадського порталу”.

Політик зазначив, що спірне рішення міськради зумовило зміну цільового призначення 54 земельних ділянок. Серед них опинилися ділянки зелених насаджень загального користування/спеціального призначення, які перетворилися на зони багатоквартирної житлової та громадської забудови (об’єкти на вулицях Озерна 4В, Прибузька, 5/1, Інститутська (без адреси), Свободи (без адреси), Львівському шосе (без адреси).

“Підготовка та прийняття зазначеного рішення супроводжувалось порушенням норм Конституції, низки законів України та інших нормативно-правових актів… До проекту рішення міськради у вигляді додатку не був доданий сам Проект розміщення житлово-громадської забудови на короткостроковий період до 2020 року, з наступним оновленням генерального плану та коригуванням плану зонування території міста. Відсутні дозволи міської ради та виконавчого комітету на розроблення”, – стверджує Мельник.

запит-Мельника

запит-Мельника2

Крім цього, за словами народного депутата і колишнього мера Хмельницького, попередньо під корегування потрпаило 17 земельних ділянок (рішення сесії від 29 лютого 2012 року – НГП). Однак на початку 2015-го цю кількість було збільшено до 54, 20 ділянок з яких публікувалися без зазначення адрес.

“На сьогоднішній день в результаті прийняття вищезазначеного рішення сесії Хмельницької міської ради відбувається нецільове використання зелених зон у Хмельницькому і розпочалась забудова житлового комплексу у заплаві річки Південний Буг у зоні зелених насаджень загального користування”, – наголосив він.

Як писав НГП, минулого року на коригування генплану Хмельницького і впродкування зелених зон було виділено 2 млн. грн. За ці кошти державне підприємство “Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто” імені Ю.М.Білоконя” відкоригувало генеральний план Хмельницького; розробило план червоних ліній магістральних вулиць міста, детальний план території «Заріччя» і детальний план території центральної частини міста.

Це повинно було закріпити історико-архітектурний опорний план міста, схеми комплексного озеленення території та детального плану території паркової зони (в межах вулиць Прибузької, Свободи, Зарічанської та Старокостянтинівського шосе в 100 м прибережно-захисній смузі р. Південний Буг).