Іван Гладуняк – по техдокументації з добудови обласної дитячої лікарні яку розробили колишні чиновники, будувати не можна!

25 Вересня 2017 09:09

www.youtube.com

Голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та фінансів Іван Гладуняк заявив, що за неякісною підготовкою документації для будівництва нового лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні та реконструкція існуючого корпусу під поліклініку стоїть попереднє керівництво департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації і обласної лікарні.

Про це він заявив в інтерв’ю “Незалежному громадському порталу”, яке вийде у понеділок.

“Вся проблема зводиться до проектно-кошторисної документації, яка готувалася у 2011-2012 роках. Сьогодні по ній нічого не можна будувати, оскільки до толку не зробили технічне завдання на проектування, а сам проект виготовлений неякісно. Винними тут є попереднє керівництво департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації і обласної лікарні. Адже самі проектувальники беруть за основу відомості, які їм надає замовник”, – сказав депутат.

За його словами, на останньому засіданні робочої групи теперішнє керівництво департаменту охорони здоров’я повністю визнало про допущені помилки.

“Наразі через ProZorro замовлено виготовлення нової проектно-кошторисної документації, на яку з обласного бюджету виділено 1 млн. грн. Я вдячний більшості депутатів, котрі розібралися у цьому питанні і виступили проти будівництва на старій документальній базі. До речі, Міністерство охорони здоров’я також розділило цю позицію”, – додав Гладуняк.

Як писав НГП, 27 вересня депутати Хмельницької обласної ради мають намір перерозподілити 10 млн. грн, які у березні були виділені на будівництво корпусу обласної дитячої лікарні.

Попередня вартість будівництва нового лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні, визначена ще у 2012 році, становила 99 мільйонів гривень. Наразі за орієнтовними підрахунками ця сума сягає близько 300 мільйонів гривень.

26 січня 2017 року під час візиту на Хмельниччину Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв підтримку з будівництвом лікувально-діагностичного корпусу обласної дитячої лікарні.

29 березня депутати Хмельницької облради визначили будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні пріоритетним об’єктом на 2017-2019 роки.