Доки не виграємо війну за українську історію, доти не переможемо у війні за соборну Україну!

9 Жовтня 2017 08:40

FakeOFF

Про це говорив сьогодні у своїй доповіді під час українсько-німецького семінару «Публічна історія та історична культура».

Нині, попри втрату наших територій та фактичну війну з Росією, влада продовжує толерантний і ліберальний підхід у справі формування світоглядних засад сучасної Української Держави.

Всі нинішні уряди вважають НЕ ПОТРІБНИМ викладання історії України, української культури та мови для не гуманітарних факультетів вишів, майже 100-річна Національна академія наук живе власним «автономно-вмираючим життям», а політики — бізнесмени, менеджери і заочники — В ПРИНЦИПІ не розуміють важливості ДЕРЖАВНОЇ ГУМАНІТАРНОЇ ПОЛІТИКИ й ідей, цінностей і просвітництва для сучасної України.

ВСІ державні та політичні рішення не проходять належної фахової та експертної оцінки, саме тому вони неефективні й суспільно не сприйнятні.

Отож, без повернення науковців та експертів в систему ухвалення державних рішень, без творення УКРАЇНСЬКОЇ масової культури, без перемоги на історичному, культурному і мовному фронтах — годі сподіватися на військові перемоги!

Пам’ятаємо, що русифікована антиукраїнська приказка «Моя хата скраю» раніше звучала як «Моя хата скраю — першим ворога зустрічаю!»

Тож, змінюємо й староментальну особливість українців про те, що «якось-то воно буде» на нову -“БУДЕ ТАК, ЯК МИ ТОГО ПРАГНЕМО!”.

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»