Українець Дмитро Філімонов став чемпіоном світу із заварювання чаю на чемпіонаті чайної майстерності, який проходив у китайській провінції Хубей.
Про це пише Укрінформ з посиланням на Buro 24/7.
«Дмитро Філімонов — керівник чайного напрямку Good Wine. Він виступив у двох категоріях — „Приготування чаю“ і „Чайна дегустація“ — і отримав звання чемпіона світу з приготування», — йдеться у повідомленні.
Власне, українець на конкурсі презентував авторський спосіб заварювання чаю, який називається метод диференціальної екстракції. Його суть полягає в тому, що різні сорти чаю заварюються при різній температурі, щоб повністю розкрити смак. Тому що чайний лист по-різному розкривається у воді різної температури.
За словами переможця, щоб отримати максимум смаку від конкретного сорту чаю, необхідно заварити його одночасно в різних ємностях при різній температурі, а потім змішати всі рідини в один напій.
Зазначається, що всього у фіналі взяли участь 29 осіб з 13 країн світу. Всі вони — переможці чайних чемпіонатів національного рівня в своїх країнах. Учасники змагалися в категоріях «Приготування чаю», «Поєднання чаю з їжею», «Чайна міксологія» і «Чайна дегустація».