У дитсадках Хмельницького зросли ціни на харчування

18 Січня 2018 11:58
Щоб покращити якість харчування дітей, у хмельницьких ДНЗ підвищили плату на 5 гривень.

Щоб покращити якість харчування дітей, у хмельницьких ДНЗ підвищили плату на 5 гривень.. Фото: poltava.to

Вартість харчування однієї дитини на день у дитсадках збільшилася на 5 гривень.
Ще у листопаді минулого року, директор Департамент науки та освіти Хмельницької міської ради Роман Миколаїв, анонсував, що з 2018 року у дитсадках міста подорожчає харчування.

Спеціаліст бухгалтерського відділу управління освіти міської ради Тетяна Ремізок каже, що з січня 2018 року, вартість харчування однієї дитини на день у дитсадках збільшилася на 5 гривень. Тепер батькам хмельницьких дошкільнят, доводиться сплачувати за харчування більше грошей.

“Нині харчування в дошкільному навчальному закладі міста обходиться у 22 гривні. 40% від цієї суми сплачується з міського бюджету, 60% – кошти батьків”, – розповідає Тетяна Ремізок.

За її словами, підвищення цін на харчування дало змогу суттєво покращити меню у їдальнях та організувати для дітей більш якісне харчування.

“Завдяки тому, що ціни на харчування зросли, меню у навчальних закладах відповідає нормам харчування дітей у ДНЗ, які регулюються спільним наказом Міносвіти та МОЗу «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах». Це означає, якщо за нормами дитина в день має з’їсти 35 грамів м’яса, то стільки вона й отримає, якщо дитина має з’їсти 25 грамів риби, то вона так і з’їси. До того ж, тепер ми маємо можливість давати дітям фрукти та страви з них”, – зазначає Тетяна Григорівна.

Що ж відносно харчування дітей у школах, то сніданки учнів 1-4 класів коштують 12 гривень, що сплачуються з міського бюджету.

Безкоштовно харчуються в дошкільних закладах та школах міста такі категорії дітей: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти учасників АТО, переселенців, діти спецшкіл.

Тетяна Ремізюк каже, учні 5-11 класів, якщо вони не відносять до жодної з категорій, харчуються за власні кошти.

“За свої гроші діти можуть купувати страви до смаку. Вартість харчування коливається в межах 10- 15 гривень”, – додає жінка.

Також, за словами Тетяни Ремізюк, квоти на харчування мають діти, які відвідують групи продовженого дня.