За вуличну травму можна подати до суду.

23 Січня 2018 10:54

provce.ck.ua

За вуличну травму можна подати до суду. Як пояснює адвокат Олег Савінський, за очищення територій відповідають власники й орендарі прилеглих магазинів, установ та організацій. Причому, незалежно від форми власності. Поскаржитися можна і на комунальників. Аби звернутися до суду, необхідно зібрати докази. Тетяна Присикар продовжує тему. 

Хмельничанка Людмила Йосипівна травмувалася на вулиці. Жінка розповідає: прямувала до тролейбусної зупинки. Та дорога до неї розчищена не була. У результаті дістала перелом руки зі зміщенням.

Людмила Йосипівна – травмувалася на вулиці

Йшла по дорозі рівненькій, не спішила, ліва нога мені підвертається (бо чуть сніг припорошив і там лід був) і я падаю от так рукою. Рука одразу опухла і ледве додому дійшла , так було боляче.

Масових звернень до медиків у Хмельницькому наразі немає, – каже завідувач міського травматологічного центру Руслан Колєсніков. Нині до полудня тутешні  лікарі прийняли 20 пацієнтів. У більшості з них були травми, отримані на вулиці.

Руслан КОЛЄСНІКОВ – завідувач Хмельницького міського травматологічного центру

Біля під’їздів. Якщо підняти журнал, то якщо людина каже, що на зупинці, то так і фіксуємо – на зупинці отримала травму. Люди отримують травми і на дачах, і в селі, не обов’язково в місті.

Через таке травмування потерпілі можуть звернутися до суду, – пояснює адвокат Олег Савінський. Для цього необхідно зібрати докази.

Олег САВІНСЬКИЙ – адвокат

Викликати поліцію, які повинні скласти протокол огляду місця події, зафіксувати, що людина впала саме в цьому місці і причина падіння.  В подальшому викликати «швидку», тому що це ушкодження здоров’я, яка також огляне особу, зафіксує ті травми, які особа отримала і доставить до лікувального закладу, якщо є така необхідність.

Судовий позов можна подати на власників організацій та установ, відповідальних за прилеглі території. Поскаржитися можна і на комунальників. За словами начальника обласного управління ЖКГ Сергія Дашковського,  прибрати територію відповідні служби мусять до 8-ї ранку.

Сергій ДАШКОВСЬКИЙ – начальник управління ЖКГ Хмельницької облдержадміністрації

Балансотримач  має прибрати і посипати закріплену за ним територію для того, щоб люди могли безперешкодно пересуватися. Якщо підприємство не встигає, то воно повинно укладати договора з іншими підприємствами, які би вчасно очищали дану територію.

Джерело: www.odtrk.km.ua