Прогноз погоди в березні: синоптики проти бабака

1 Березня 2018 10:08
Березень, за прогнозами, буде нагадувати, здебільшого, не весну, а зиму

Березень, за прогнозами, буде нагадувати, здебільшого, не весну, а зиму. Фото: автора

Синоптики схиляються до прогнозів, що зима буде затяжною.
Перший тиждень березня буде морозним. Такі передбачення багатьох ресурсів, які займаються довгостроковими прогнозами погоди. Схоже передбачає й народний синоптик Леонід Горбань.В інтерв’ю виданню «Апостроф» Леонід Горбаль прогнозує, що на початку місяця нас чекають досить сильні морози -9…-5 градуси. Дещо потеплішає в середині місяця, в цей період температура повітря буде коливатися в межах -3… -1 градуси. Плюсові температури прийдуть в нашу країну в другій декаді місяця, повітря прогріється до +2…+3. Але до кінця березня знову похолодає, вночі спостерігатимуться заморозки до мінус двох градусів за Цельсієм.

За даними «Gismeteo.ua», потепління слід очікувати не раніше 20 березня. Тоді денна температура повітря може сягнути 14 градусів з позначкою «плюс». Але теплої весни не слід чекати – прогнозують +6…+10 градусів вдень, вночі до чотирьох градусів тепла.

Натомість у День бабака, 2 лютого, харківський бабак Тимко передбачив, що весна цього року буде ранньою і теплою. Такий прогноз 15 лютого на Стрітення Господнє дала львівська бабачиха Маруся.

Ми ж нагадаємо, що дострокові прогнози погоди не завжди бувають вірними.