Виконком Хмельницької міської ради проголосував за підвищення тарифів на вивезення побутових відходів у середньому на 60%.

11 Травня 2018 11:12
Фото з сайту міськради

Фото з сайту міськради

Сьогодні це рішення одностайно підтримало 12 членів виконкому.

За словами директора комунального підприємства “Спецкомунтранс” Владислава Кривенчука, для мешканців багатоповерхівок (з сміттєпроводом) вартість вивезення сміття зросла з 7,27 грн – до 11,87 грн (+63%); мешканців приватного сектору, які мають власні контейнери або завантажують відходи в сміттєвоз вручну – з 8,18 грн – до 13,29 грн (+62%); мешканців багатоповерхівок, які користуються контейнерами в місяцях загального користування – 8,45 грн – до 14,09 грн (+67%); мешканців приватного сектору, які користуються контейнерами в місяцях загального користування – 9,53 грн – до 15,72 грн (+66%).

“Корегування тарифів пов’язано із підвищенням мінімальної заробітної плати та зростанням цін на пально-мастильні матеріали”, – зазначив посадовець.

Окремо міський голова Олександр Симчишин зауважив, що для мешканців мікрорайону Ружична, де відходи вивозить  ТОВ “Носоріг Еко”, тариф нижчий і становить 13,29 грн. Це пов’язано з тим, що приватна фірма власним коштом поставить пластикові контейнери для збору сміття у кожне подвір’ї мікрорайону.

Крім цього, виконком доручив КП “Спецкомунтранс” забезпечити дворазове прибирання контейнерних майданчиків міста (до цього комунальники раз вдень забирали сміття – НГП).

Востаннє тарифи на вивезення побутових відходів у Хмельницькому підвищувалися  майже три роки тому.