Негода на Хмельниччині: град, повалені дерева та спалені блискавками будинки

13 Червня 2018 13:21

Сильна гроза пронеслась територією Хмельниччини. Фото: із фейсбук-сторінки Степана Кушніра

Без світла залишаться 60 населених пунктів.
Учора ввечері, 12 червня, частиною території Хмельниччини пронеслась негода. Як повідомляють у ДСНС області, сильний дощ та вітер повалили дерева у Кам’янець-Подільському, Теофіпольському, Летичівському та Хмельницькому районі. Від удару блискавок загорілось кілька будинків в обласному центрі.”У Хмельницькому на вулиці Набережній 21.05 годині розряд блискавки влучив у приватний житловий будинок. Вогнем пошкоджено стіни, перекриття, домашні речі. Через 10 хвилин блискавка влучила у бидинок на вулиці Костюшка. Вогонь пошкодив покриття. Пожежу ліквідувавло населенням”, – зазначають у прес-службі рятувальників.

Додають, що о 21.19 годині розряд попав у допоміжну споруду в селі Давидківці Хмельницького району. Пошкоджено стіни, перекриття, домашні речі. Нащастя, ніхто не постраждав.

«Станом на 6.30 годину 13 червня васлідок негоди (сильна злива, вітер) в області знеструмлено 61 населений пункт: Городоцький район – 8; Дунаєвецький район – 9; Кам’янець-Подільський – 14; Хмельницький район – 10; Білогірський район – 2; Волочиський район – 2; Славутський район – 1; Теофіпольський район – 15″, – стверджують у Хмельницькій ОДА.

Наразі ремонтні бригади працюють над усуненням наслідків негоди.

Як повідомили читачі сайту «Є» у Волочиському районі окрім дощу, пройшов сильний град.  Фото: надане читачами

 

Рятувальники звільняли дорогу від повалених дерев. Фото: km.dsns.gov.ua

Я не знаю чому фб так зарізає відео

Posted by Mikhail Zolotaryov on Tuesday, 12 June 2018