В Україні заборонили важливий жіночий препарат

6 Липня 2018 10:12

Препарат “Неотрізол” не відповідає стандартам якості

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками тимчасово заборонила застосування та реалізацію популярних ліків проти гінекологічних інфекцій “Неотрізол”.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Державна службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Йдеться про препарат “Неотрізол” (таблетки вагінальні серії E17172, вісім таблеток в блістері, по 1 блістеру в картонній коробці) індійського виробництва (“Евертоджен Лайф Саенсіз Лімітед”).

Причина тимчасової заборони цього препарату – невідповідність стандартам якості. У зв’язку з цим Держлікслужба зобов’язала всі суб’єкти господарювання, що здійснюють зберігання, реалізацію та використання даного медикаменту, перевірити наявність забороненого препарату, і в разі виявлення вжити заходів для їх вилучення з обороту і подальшого приміщення під карантин.


Нагадаємо, раніше в Україні тимчасово заборонили два популярних дитячих препарати “Еспікол Бебі” і “Кальцикер”. У препаратів були анульовані висновки про підтвердження відповідності умов виробництва вимогам.

Як повідомляла НАРОДНА ПРАВДА, раніше популярний серед вагітних препарат офіційно заборонили в Україні.

Джерело: narodna-pravda