Безконтрольне вживання цукру вважається одним з чинників, що створюють серйозні риски здоров’ю людини. Багато хто став розуміти цю проблему і прагнуть скоротити споживання цього продукту.
На думку фахівців, пристрасть до солодкого – одна з найбільш недооцінених харчових помилок, а причиною цього можна вважати велику кількість цукру, яку додають виробники в деякі зі своїх продуктів. Цей факт не варто недооцінювати, тому що їх солодкий смак часто маскується іншими смаками. Внаслідок цього смакові рецептори не можуть дати об’єктивну картину про кількість спожитого цукру.
Небезпечні продукти
Молочно-фруктовий коктейль
Навіть якщо він знаходиться в категорії знежирених продуктів, ніхто не дасть гарантію того, що цей напій має тільки одні переваги для здоров’я. Смак знежиреного молока часто компенсується додаванням цукру в кількості, що перевищується рекомендовані норми.
Кетчуп
Виготовлений з помідорів. він багатий вітамінами А, З, антиоксидантним ликопином і великою кількістю цукру. Було виявлено, що частенько в 1 ложці кетчупа може знаходитися 1 ложка цукру. Це переконливий показник. Кислий, пряний і солоний смак приховують цей факт, тому описане може комусь здатися фантастичним.
Фруктові соки
Хоча вони і мають деякі природні вітаміни і мінерали, соки також містять в собі значну частину цукру. Для нормальної роботи організму цілком достатня кількість цукрів, що міститься у фруктах. Але виробники соків все одно додають досить велику кількість солодкої отрути для збільшення терміну зберігання і поліпшення смакових якостей. В результаті корисний продукт шкодить замість користі.
Готові супи
Усі розуміють, що цукор не є традиційним інгредієнтом домашніх супів, але готові і упаковані продукти майже завжди містять його в пристойних кількостях. В деяких випадках до складу бувають включені штучні підсолоджувачі – мальтоза, сорбіт і інші. Разом вони можуть забезпечити організм кількістю цукру, що у декілька разів перевищує норму.
Протеїнові батончики
Це ще один приклад того, наскільки корисна їжа в одному відношенні може бути шкідливою в іншому. Батончики містять не лише білок. Правда в тому, що у більшості цих продуктів кількість цукру приблизно таке ж, як в звичайних вафлях і інших солодощах.
Ті з нас, хто заклопотаний власним здоров’ям, не відмовляють собі в цих продуктах, але вони вважають за краще готувати їх самостійно. Тільки так можна регулювати кількість споживаного цукру особисто