Як же приготувати зерновий хліб без дріжджів самостійно?
Процес приготування займає всього 60 хвилин Для цього вам знадобиться:
Насіння соняшнику – 1 стакан
Насіння льону – ½ склянки
Фундук – ½ склянки
Вівсяні пластівці – 1,5 склянки
Висівки – 4 ст.л.
Сіль – 1 ч.л.
Цукор (стевія) – за смаком
Олія – 2 ст.л.
Вода – 1,5 склянки
Процес приготування
Всі сухі компоненти засипаємо в миску.
Змішуємо цукор (або інший підсолоджувач), масло і воду в окремій ємності.
Збиваємо ці компоненти і додаємо до сухих інгредієнтів.
Перемішуємо все разом.
Перекладаємо отримане тісто в форми для запікання.
Ми залишаємо тісто на дві години, можна і довше. Головне, щоб воно зберігало форму, не розвалювалося.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо туди тісто на середню грати. Випікаємо 20 хвилин.
Беремо деко, дістаємо форму і, перевернувши її, вилучаємо напівготовий хліб.
Ставимо деко з хлібом назад в духовку і печемо ще 30-40 хвилин до готовності. Готовність перевіряємо, постукавши по буханці, при цьому звук повинен бути порожнім.
Виймаємо з духовки, охолоджуємо хліб
Смачного!