Донбас став поперек горла: розвідник повідомив про великі проблеми у Путіна

24 Липня 2018 08:30

Пропозиція Кремля провести референдум на території окупованого Донбасу свідчить про кризу ідей у глави Росії Володимира Путіна.

Таку думку «Апострофу» висловив ветеран зовнішньої розвідки генерал-лейтенант Василь Богдан, зазначивши, що дана пропозиція РФ перш за все спрямована на російський електорат, щоб поліпшити імідж Путіна.

«Пропозицію Росії про референдум на Донбасі — це спроба зробити лохами весь світ, в тому числі Україну, американського президента і американців», — сказав він.

Богдан вважає, що ідея референдуму пов’язана з тим, що Росія «панічно не бажає виконувати Мінські домовленості», а також боїться появи миротворчого контингенту на неконтрольованої Україною частини російсько-українського кордону на Донбасі, тому що «чудово усвідомлює, що це буде кінець навіть нинішнім залишках її першочергових планів».

«Тому Кремль намагається підкидати «дохлих кішок» — ідеї про референдум або щось інше. Це свідчить про те, що у них виникла криза ідей щодо того, як регулювати ситуацію на Донбасі. Зрозуміло, що це тупі спроби повторити те, що відбулося в Криму», — підкреслив генерал-лейтенант.

«Пропозиція Путіна спрямоване насамперед на власний електорат, щоб продемонструвати, що керівництво Росії «піклується, робить пропозиції, але його не слухають». Таким чином вони хочуть якось поліпшити свій імідж, який серйозно похитнувся після так званих президентських виборів, коли Путіна в черговий раз призначили президентом», — додав він.

Джерело: sumynews.online