5 спецій, які нейтралізують негативний вплив кави на організм.
Запам’ятовуємо лише 5 спецій, який нейтралізують негативний вплив кофеїну на організм і змушують каву працювати на нас, інформує Ukr.Media.
1. ЧОРНИЙ ПЕРЕЦЬ Чорний перець надає сильну очищаючу дію на систему травлення, виводить токсини, покращує обмін речовин, стимулює роботу шлунка, є антисептиком. Додавайте його в гарячу каву по 1-2 горошинки, дайте настоятися.
2. КАРДАМОН Діє як заспокійливе. Зміцнює шлунок. Рекомендується додавати до кави коробочку кардамону або свіжий порошок. Надає каві особливий неповторний аромат за рахунок дії ефірних масел.
3. ГВОЗДИКА Стимулює кровообіг і знижує кров’яний тиск. Ефірні олії гвоздики надають каві аромат, сприяють зниженню негативної дії кофеїну. Додайте в гарячу каву одну головку гвоздики і дайте настоятися.
4. КОРИЦЯ Знижує негативний вплив кави на організм. При приготуванні кави можна додати порошок кориці або цілу паличку, просто опустивши її в гарячий напій.
5. ІМБИР Заспокійливо діє на нервову систему, сприяє зняттю болю і спазмів, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. При варінні кави можна додати трохи порошку імбиру або маленький шматочок свіжого кореня.