Якщо ви коли-небудь готували вареники, то знаєте, що хоча процес це і нескладний, але він вимагає часу. Через це і з’явилися рецепти лінивих вареників — для тих, хто хоче швидко приготувати свої улюблені вареники, не витрачаючи на них і години часу.
Ліниві вареники — одна з тих страв, які знайомі багатьом з нас з дитинства, оскільки їх часто їли в дитячому садку чи школі. Комусь вони через це не полюбилися, як манна каша, а комусь — навпаки, і, варто зауважити, що перших набагато менше, ніж других. Ліниві вареники з задоволенням їдять навіть ті, хто не дуже любить сир, в тому числі і діти. Так що це блюдо — відмінний спосіб нагодувати дитину сиром або ввести його в раціон дорослої людини, яка його не любить у звичайному вигляді.
Інгредієнти:
2 пачки сиру (400 г)
2 яйця
2 столові ложки борошна (з гіркою!)
цукор для посипання
вершкове масло
борошно для обвалювання
Важливо:при приготуванні звертайте увагу на вологість сиру і розмір яєць – пропорції наведені для сухого нежирного 5% сиру і невеликих яєць. Консистенція сирного тіста для лінивих вареників повинна бути досить густий, але не занадто.
Спосіб приготування:
Поставити на вогонь велику каструлю з водою, я відразу окріп заливаю з електрочайника, так швидше.
Сир змішати з яйцями і борошном. Цукор не додавати, інакше ліниві вареники розваряться
Сформувати сирну ковбаску, обваляти її в борошні і нарізати на невеликі шматочки. Обваляти кожен шматочок у борошні.
Ліниві вареники занурити в киплячу воду , як тільки спливуть , дістати шумівкою і викласти в тарілку з вершковим маслом.
Посипати цукром.