Через корупцію на митниці Україна втратила “транш МВФ”

6 Серпня 2018 16:08

У 2018 році з випадками корупції і хабарництва зіткнулися 73% українських компаній.

Через корупцію на митниці Україна щороку  втрачає понад 4 млрд євро, що вдвоє перевищує кредит, який Україна планує отримати від МВФ, Європейського союзу і Світового банку у 2018 році.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це пише DW.

До махінацій на митниці причетні працівники поліції, прокуратури та СБУ. Для проведення  нелегальних угод створюються нові фірми,  контроль над якими мають люди з оточення силовиків. Товари, що ввозяться в країну, у процесі митної реєстрації змінюють маркування, внаслідок чого годинники, скажімо,  перетворюються на лампочки. Лише на одній такій партії вантажу держава може втратити  тисячі євро.

“Втрати від корупції на українській митниці щороку складають понад 4 мільярди євро”, – йдеться у розслідуванні видання Süddeutsche Zeitung.


Як повідомляла НАРОДНА ПРАВДА, рівень хабарництва і корупції в українських організаціях виріс до 73% в 2018 році з 56% в 2016 році. Про це йдеться в дослідженні міжнародної консалтингової компанії PwC, що спеціалізується в сфері консалтингу та аудиту.

Раніше Верховна Рада прийняла законопроект, необхідний для створення Вищого антикорупційного суду. За основу і в цілому документ підтримали 265 нардепів.

Раніше стало відомо, в чому суттєва проблема з законом про Антикорупційне суді. Корупціонери все ж знайшли для себе лазівку, як уникнути покарання.

 

Джерело: narodna-pravda.ua