Як вживання сала впливає на здоров’я українців

7 Серпня 2018 12:10

Представники Мюнхенського університету з’ясували, як вживання улюбленого українцями сала може впливати на організм.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на Жіночий світ, незважаючи на те, що сало досить жирний продукт, а жирне зазвичай лікарі не радять споживати, є правило, яке допоможе вам правильно ласувати цим “національним продуктом”.

Так, вчені впевнені, що сало можна їсти з алкоголем, який допомагає активному його засвоєнню.


Стосовно доз, то співробітники Мюнхенського університету вважають, що безпечно включити в щоденний раціон 20-30 гр сала (з житнім хлібом з борошна грубого помелу), а також не більше 70 гр алкоголю. Сало огортає шлунок і уповільнює всмоктування высокоградусного напою в кров, спиртне в свою чергу прискорює переварювання жиру.

Нагадаємо, сало містить в складі селен, а також корисні арахідонову та олеїнову жирні кислоти, їх за впливом на організм можна порівняти з потужним антиоксидантом. Однак варто враховувати, що великі дози (сала і алкоголю) можуть призвести до перевантаження печінки.


Нагадаємо, вчені з Оксфордського університету вважають, що незабаром світ зіткнеться з різким стрибком захворюваності на рак. На їхню думку, провокує онкологію діабет, яким в свою чергу стали хворіти все більше людей

Джерело: narodna-pravda.ua