У Хмельницькому пропонують з бюджету підтримувати приватні заклади освіти

15 Серпня 2018 15:11

 

У Хмельницькому можуть затвердити Програму надання фінансової підтримки закладам загальної середньої освіти приватної форми власності на 2018 рік.

Про це свідчить проект рішення виконкому, оприлюднений 13 серпня на офіційному сайті ради.

Зазначається, що претендувати на бюджетні кошти можуть приватні навчальні заклади обласного центру, які внесено до мережі закладів загальної середньої освіти департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради, відповідно до форми звіту 76-РВК.

Пропонується направляти фінансування на забезпечення провадження у повному обсязі програми якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти “Нова українська школа”, а також безкоштовне харчування дітей 1-4 класів, котрі належать до пільгових категорій.

За розподіл коштів міського бюджету відповідатиме спеціальна комісія на чолі із заступником міського голови з гуманітарних питань Галиною Мельник. Прийом заявок для надання фінансової підтримки закладам освіти приватної форми власності проводитиметься у 2018 році протягом двох тижнів з дати вступу Програми в дію, а в подальшому – до 1 вересня року, що передує фінансовому року.

Розмір фінансової підтримки, починаючи з 1 січня 2019 року, визначатиметься з врахуванням вимог частини 10 статті 78 Закону України «Про освіту» шляхом передачі такому закладу освіти цільового обсягу коштів у розмірі фінансового нормативу (з урахуванням відповідних коригуючих коефіцієнтів) бюджетної забезпеченості одного учня, який здобуває повну загальну середню освіту, та в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

За даними департаменту освіти і науки міськради, у Хмельницькому нараховується 4 дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів приватної форми власності.

 

Джерело: ngp-ua.info