Не відмовляйте собі у задоволенні: 9 переваг кавуна для здоров’я

16 Серпня 2018 11:01

Кавуни мають ряд переваг для здоров’я: попереджують високий тиск, рак, діабет, серцеві хвороби, інфаркт, ниркові розлади…

Властивості кавуна залежать від його сорту та зрілості, пише Organic facts.

Бета-каротин та лікопен зазвичай доступні у великій кількості, коли кавун уже зрілий.

Не бійтесь їсти кавунову шкірку: у ній є кілька поживних речовин.

У кавунах є багато вітаміну С, кальцію, магнію, харчових волокон, білка і калію.

У них також є вітамін А, В6, тіамін, широкий асортимент каротиноїдів і фітонутриєнтів.

Кавуни містять багато калію, він помагає ниркам виводити токсичні речовини.

А також зменшують концентрацію сечової кислоти в крові, тим самим зменшуючи шанси пошкодження нирок.

Кавуни також викликають сечовипускання, яке допомагає очищувати нирки.

Антиоксиданти в цих смаколиках знижують ознаки передчасного старіння, наприклад, зморшок та вікових плям на шкірі.

Кавуни ефективні у зниженні температури тіла і артеріального тиску.

У тропічних регіонах багато людей їдять цю ягоду щодня в обід впродовж літа, щоб захиститись від теплового удару.

Велика кількість води у кавунах стимулює вивільнення додаткової рідини у формі поту, що охолоджує тіло.

Кількість калію та магнію у кавунах дуже корисна для зниження кров’яного тиску, стимулюючи кровообіг та знижуючи навантаження на серцево-судинну систему.

Каротиноїди запобігають затвердженню стінок і вен артерій, тим самим допомагаючи знизити артеріальний тиск і шанси на згортання крові, інсульти, інфаркти та атеросклероз.

У кавунах багато лікопену – пігменту з групи каротиноїдів і могутнього антиоксиданту.

Доведено, що для людей з високим показником лікопену в крові ризик захворювань на деякі види раку та серцево-судинні захворюванння знижується.

Лікопен знижує ризики раку простати, грудей, легень, кишки та ендометрію

У людей з діабетом – особливий режим харчування, тому буває відчуття неповної ситості. Допомогти у цьому може кавун.

Солодкий на смак і низькокалорійний.

Вітаміни та мінерали в кавуні на кшталт калію та магнію певним чином діють як інсулін, допомагаючи знизити рівень цукру в крові.

Лікопен в кавунах покращує функціонування серця.

Бета-каротин, антиоксидант з антивіковими властивостями, зберігає ваше серце молодим і попереджує вікові проблеми з серцем.

А також знижує рівень холестерину та береже здоров’я серця від багатьох небезпечних станів.

Не хвилюйтесь за здоров’я очей та макулодистрофію, якщо їсте багато кавунів.

Макулодистрофія – це найчастіша причина втрати гостроти зору у людей старше 60 років.

Завдяки бета-каротину, вітаміну С, лютеїну і зеаксантину ваші очі добре захищені.

Аргінін у кавунах важливий у лікуванні еректильної дисфункції, стимулює лібідо та знижує фригідність.

Зернятка кавунів багаті на корисні жири та білки.

Кавуни містять фітонутрієнти, які добре впливають на здоров’я та правильне функціонування внутрішніх органів, очей та секреторну систему.

 

 

 

 

Джерело: life.pravda.com.ua