Такого давно не було: в ООН заявили про серйозну кризу с переселенцями в Україні

17 Серпня 2018 07:46

В Агентстві ООН з питань міграції в Україні заявили, що понад 3,4 мільйона українців, які постраждали від військового конфлікту в Україні, потребують гуманітарної допомоги

Глава представництва Агентства ООН з питань міграції в Україні (МОМ) Томас Лотар Вайс заявив, що Україна зараз переживає найгострішу кризу в Європі за останні чверть століття, пов’язану з вимушеними переселенцями через війну на Донбасі.  

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомили в  прес-службі організації.

Як зазначив Вайс, з часів конфлікту на Балканах в 1990 роках сьогодні в Україні спостерігаються ознаки найбільшої кризи, пов’язаної з вимушеними переселенцями в Європі. Більше 3,4 мільйона чоловік, що постраждали від військового конфлікту в Україні, потребують гуманітарної допомоги.

” Агентство ООН з питань міграції в Україні в рамках своїх гуманітарних програм, програм з розвитку економічного потенціалу і соціального згуртування, з 2014 року  надала допомогу майже 280 тисячам вимушених переселенців і людей, які постраждали від конфлікту”, – зазначили в прес-службі.

З березня 2016 року Представництво МОМ в Україні регулярно моніторить ситуацію з внутрішньо переміщеними особами в Україні шляхом вибіркового опитування, особистих і телефонних інтерв’ю з переселенцями, а також дані обговорення в фокус-групах та використовуючи інші офіційні дані.


Як повідомляла НАРОДНА ПРАВДА, за останніми даними в Україні близько  59% пенсіонерів з числа вимушених переселенців не отримують виплати.

Нагадаємо, кількість вимушених переселенців, офіційно зареєстрованих Міністерством соціальної політики України, перевищила 1,5 мільйона чоловік.

Нагадаємо також, більшість опитаних українців підтримують відновлення пенсійних виплат жителям непідконтрольних територій Донбасу.

 

Джерело: narodna-pravda.ua