Підвищений артеріальний тиск є найпоширенішою проблемою зі здоров’ям у мешканців більшості розвинених країн світу. Гіпертонія набагато збільшує ризик інсульту, а також підвищує небезпеку інфаркту, тому хворобу не можна запускати.
Під час нещодавніх досліджень вчені зі США з’ясували, що систолічний та діастолічний тиск знижує оливкова олія. Мова йде не тільки про додавання цього інгредієнта до салатів та інших страв, а й про те, щоб почати готувати на оливковій олії, а не на вершковому маслі або соняшниковій олії.
Крім того, дієтології настійно рекомендують зменшити вміст солі в раціоні для того, щоб в організмі не накопичувався натрій, який збільшує тиск. Через сіль наше тіло утримує воду, що надає додаткове навантаження на органи. Гіпертонікам необхідна дієта з обмеженою кількістю жиру, до якої входить безліч свіжих овочів і фруктів. Крім того, дуже важливо обмежити вживання кофеїну та алкоголю.