Цей неймовірно смачний десерт завжди залишався загадкою навіть для досвідчених господинь, але тепер, коли є все, можна вдосталь насолодитися смаком ніжної, солодкої і хрусткої пахлави.
Інгредієнти:
- Великі листи тіста філо – 40 шт.
- Дуже свіжі волоські горіхи – 300 г
- Вершкове масло – 200-300 г
- Цукор – 200 г
Спосіб приготування:
- Відкладіть 20-30 найкрасивіших половинок волоських горіхів для прикраси. Підсмажте горіхи на сухій сковороді на середньому вогні, 3 хвилини.
- Гарячими викладіть в рушник, загорніть, почекайте 5 хвилин, потім потріть, щоб зійшла частина лушпиння. Виберіть горіхи з лушпиння і подрібніть в блендері до стану великої крихти. Розділіть горіхи на 3 рівні частини.
- Зваріть цукровий сироп з цукру і 200 г води, щоб цукор повністю розчинився, і поставте остигати. Розтопіть вершкове масло.
- Візьміть деко з бортиками, пензлем промажте його маслом і викладіть перший лист філо. Листи, з якими ви не працюєте, тримайте під вологим рушником. Змастіть викладений лист маслом, на нього викладіть другий аркуш – і так 10 аркушів.
- Рівномірно посипте верхній лист 1/3 волоських горіхів. Потім повторіть весь процес змащування і викладання один на одного 10 аркушів тіста і посипання горіхами ще двічі – але останній шар буде без горіхів. Притисніть рукою краї тіста до бортів листа, щоб вони ніби приклеїлися, залиште на 10 хвилин, потім заправте краї ножем всередину.
- Акуратно наріжте готову пахлаву ромбиками 5х6 см.
- Поставте в розігріту до 210 градусів духовку на 10 хвилин. Потім зменшіть температуру до 150 °С і запікайте 25 хвилин.
- Переверніть деко і запікайте ще 25 хвилин.
- Трохи остудіть пахлаву, приблизно 20 хвилин, полийте цукровим сиропом і повністю остудіть.
Смачного!