- Сир жирністю 9-18% – 500 г
- Маленьке яйце – 1 шт.
- Манка – 2 ст. ложки
- Борошно – 2 ст. ложки + для присипки
- Цукор – 1 ст. ложка
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Топлене масло
- Варення і сметана для подачі
Спосіб приготування:
Сир покласти в марлю, потім в друшляк, притисніть вантажем, залиште на 2-4 год, щоб стекла зайва рідина.
Розітріть зі злегка збитим яйцем, цукром, сіллю, манкою і просіяного борошном до повної однорідності.
Припудріть долоні борошном, сформуйте з отриманої маси невеликі круглі сирники діаметром приблизно 10 см і товщиною приблизно 2 див. Готові сирники викладайте на припилену борошном робочу поверхню.
У великій сковороді розігрійте топлене масло. На середньому вогні обсмажте сирники з двох сторін до рум’яної скоринки, по 4-5 хвилин з кожного боку. Готові сирники складайте в теплий посуд під кришку.
Подавайте теплими, зі сметаною і варенням.