У Кам’янці запрацюють одразу 10 шкільних служб порозуміння

26 Вересня 2018 10:45

Нагадаємо, шкільна служба порозуміння (ШСП) — це команда підготовлених старшокласників-посередників (медіаторів), які допомагають своїм одноліткам розв’язувати конфлікти мирним шляхом. Роботу шкільних служб порозуміння організовує координатор, зазвичай, психолог чи соціальний педагог, який пройшов спеціальну підготовку і володіє знаннями та навичками з організації та керування шкільними службами порозуміння.

Шкільні служби порозуміння вже активно працюють у Шепетівському, Волочиському районах та місті Нетішині. Кам’янець-Подільський теж вирішив не пасти задніх. Ініціативна група, до складу якої увійшли поліцейські, працівники освіти та представники асоціації юристів, влітку провела зустріч, під час якої домовились про впровадження шкільних служб порозуміння і в Кам’янці. Повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Освітяни виявили неабияку активність. Долучитися до проекту виявили бажання 10 навчальних закладів міста. 17 координаторів, серед яких психологи та соціальні педагоги, та 15 старшокласників уже пройшли перший етап тренінгів із сертифікованими медіаторами. Зараз вони працюють в тестовому режимі, виконуючи домашні завдання, після чого буде ще другий етап навчань. Планується, що до кінця року шкільні медіатори запрацюють на повну силу.

Джерело: /www.3849.com.ua