На Хмельниччині ОБСЄ навчала митників європейським практикам хімічної безпеки

9 Листопада 2018 14:22

У Хмельницькому на базі Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС відбулася зустріч з представниками Організації з безпеки та співробітництва в Європі щодо результатів та перспектив реалізації проекту «Посилення контролю за транскордонним переміщенням контрольованих та токсичних хімічних речовин», розробленого за результатами Комплексного огляду стану хімічної безпеки в Україні.

У ході зустрічі проведено аналіз напрацювань експертів ОБСЄ за напрямком Проекту; представники ОБСЄ ознайомилися з навчальними програмами для підготовки працівників Державної фіскальної служби у галузі хімічної безпеки, управління ризиками, транскордонного транспортування контрольованих та небезпечних хімічних речовин через наземні, морські та повітряні пункти перетину кордону.

Сторони обговорили питання співпраці щодо удосконалення системи підготовки фахівців органів ДФС для посилення контролю за транскордонним переміщенням контрольованих та токсичних хімічних речовин у відповідності до європейських норм та практик. Також розглянули питання навчання національних тренерів.

Примітно, що усі учасники зустрічі висловили зацікавленість у подальшій співпраці. Уже рік ОБСЄ спільно з міжнародними партнерами координує реалізацію проекту «Посилення контролю за транскордонним переміщенням контрольованих та токсичних хімічних речовин». Проектом передбачено удосконалення системи підготовки митних та прикордонних службовців. Це має посприяти посиленню контролю за транскордонним переміщенням контрольованих та токсичних хімічних речовин у відповідності до європейських норм та практик.

Зазначена міжнародна технічна допомога впроваджується за підтримки ЄС та США в інтересах посилення підготовки фахівців ДФС та Державної прикордонної служби.

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Джерело: http://newskm.net/