Про 972 вулиці Хмельницького видали книгу

13 Листопада 2018 13:20

Відомості про усі хмельницькі вулиці, провулки, проїзди, майдани відтепер зібрані в одній книзі «Вулиці Хмельницького», яку днями презентували в обласному центрі. Її автор – провідний науковий співробітник Хмельницького обласного краєзнавчого музею Сергій Єсюнін.

«Десять років тому вийшла в світ перше видання цієї книги. Тоді у ній була інформація про 525 вулиць. За цей час, Хмельницький розбудувався і відбувся процес декомунізації. Саме тому виникла така необхідність, видати додаткове та доповнене видання цієї книги. У ній вже є відомості про 972 вулиці, провулки, проїзди та майдани Хмельницького», – розповів Сергій Миколаєвич.

Книга є історико-довідковою, і як каже автор, маленькою енциклопедією, де в алфавітному порядку подана уся інформацію про кожну вулицю.

«Про нові вулиці, які нещодавно з’явилися в місті інформації не багато, а от про вулиці, яким по 200-300 років – є більше розповіді. Акцент робився на те, як вона раніше називалася, як перейменовувалася, а також на історичних постатей, на честь яких названо вулиці, провулки та проїзди у Хмельницькому», – зазначив Сергій Єсюнін.

Тираж книги – дві тисячі примірників. Видав її тернополянин Володимир Андріїшин, який готував до друку й перше видання цієї книги.

«Ще років 15 рому я познайомився з хмельницьким краєзнавцем Сергієм Єсюніном. Тоді у нас виникла ідея випустити книгу «Вулиці Хмельницького». Власне, таку книгу я хотів видати й у Тернополі, але там не знайшлося ще людини, яка зібрала усю необхідну інформацію. На скільки мені відомо, Хмельницький – єдине місто в Україні, в якому вийшла книга про його вулиці», – розповів Володимир Андріїшин.

Видавець додає, що ця книга розрахована на науковців, краєзнавців, учителів шкіл, студентів, учнів, усіх, хто цікавиться історією Хмельницького. А ще ця книга може бути гарним подарунком для рідних, другів та колег.

Придбати її можна у всіх книжкових магазинах міста. Її орієнтована вартість – 200 гривень. Окрім цього, видавець презентував видання у всі бібліотеки обласного центру, тому хто не зможе її придбати, зможе ознайомитися з нею у будь-якій бібліотеці.

Джерело: https://ye.ua