Поради психологів, або як підвищити у собі впевненість

16 Листопада 2018 13:12

Успіх у житті дуже сильно залежить від нашої впевненості в собі.

Успіх у житті дуже сильно залежить від нашої впевненості в собі. Тому якщо хочеш досягти бажаної посади, знайти нових друзів або поліпшити відносини, почати можна з підвищення самооцінки та віри в себе.

Змінити поставу і ходу. Впевнену в собі людину видає тверда хода, пряма спина, піднята голова, впевнений вираз обличчя, прямий погляд. Саме з цього і треба починати. Але не варто думати, що мета всього цього – справити на оточуючих враження. Просто ці фактори впливають і на нас, на нашу свідомість і оцінювання себе. Випрями спину, усвідом, що цей світ – твій, і життя зміниться в кращу сторону.

Не налаштовувати себе на погане. Часто ми самі себе налаштовуємо на провал, на труднощі, на невдачі. Мовляв, у мене не вийде, я не пройду, він мене кине, я цього не варта і так далі. Але справа в тому, що все це визначає наше життя. І якщо ти налаштуєш себе на негатив, то так і вийде.

Помічати свої досягнення і хвалити себе. Часто ми наші досягнення списуємо на волю випадку, а зате невдачі вважаємо виключно нашою виною. Досить так до цього ставитися. Кожна з нас здатна на багато що, і кожна з нас робить багато кожен день.

Приймати компліменти. Потрібно хвалити не тільки себе, але і приймати похвалу від інших людей. Не потрібно відмахуватися, ніяковіти, підозрювати, що над тобою сміються або зовсім акцентувати увагу на недоліках. Досить просто усміхнутися і подякувати. Адже так – ти розумна, красива, успішна. Дозволь іншим помітити це.

Розмовляти з незнайомими людьми. Частіше розмовляйте з незнайомцями, і твоя впевненість в собі підвищиться. Дзвони за оголошеннями, якщо потрібно, питай дорогу, знайомся на вулицях і в барах з людьми, які тобі сподобалися, спілкуйся у соцільних мережах, будь дружелюбна з продавцями і офіціантами. Все це точно піде на користь твоїй самооцінці.

Самостверджуйтесь. Ми схильні вести себе відповідно до власної самооцінки. Щоб змінити це, потрібно змінити погляд на самого себе. Афірмація – це позитивні та надихаючі твердження, які ми говоримо собі. Зазвичай вони більш ефективні, якщо промовляти їх вголос, щоб ви самі це чули. А все тому, що ми схильні вірити в те, що самі повторюємо собі.

Для того, щоб ваш мозок швидко почав сприймати позитивні фрази, будуйте їх у вигляді питання. Наприклад, “Чому мені так добре вдається укладати угоди?”, замість “Я добре справляюсь з укладанням угод”. Справа в тому, що людський мозок біологічно налаштований шукати відповіді на запитання, не зважаючи на те, важливе воно чи ні.

Допомагайте іншим людям. Допомагаючи іншим, ми відчуваємо вдячність за те, що маємо у власному житті. А ще робити добро іншим приносить велике задоволення. Замість того, щоб зосереджувати увагу на власній слабкості, станьте волонтерами чи наставниками, допомагайте іншим, навчайте, і ви побачите, як росте ваша впевненість в собі.

Джерело: ukr.media