Київські активісти провели виховну бесіду з росіянами

19 Листопада 2018 09:39

Активісти організації “С14” на столичному автовокзалі “Видубичі” поспілкувалися з росіянами, які їздили з забороненою георгіївською стрічкою.

Про це повідомили на сторінці організації у Facebook.

“Автовокзал “Видубичі”. Пояснили трьом громадянам РФ, чому в Україні не можна їздити з колорадською стрічкою. Виховна бесіда пройшла вдало”, – написали активісти.

Користувачі зазначили, що компанія-перевізник не вперше ігнорує українське законодавство.

“У 2017 році я придбала квитки на “Еколайн” до Берліна через Варшаву. Коли вийшла з приміщення вокзалу, побачила автобус цієї фірми з колорадкою. Повернулася та здала квитки. На їхнє запитання “чому?” провела роз’яснювальну бесіду.. Не дійшло”, “Еколайн” – це кацапська чмошна контора. Водії якої називають українців хохлами, коли навіть їдуть по нашій країні”, – пишуть люди.

15 червня 2017 року набув чинності закон про заборону георгіївської стрічки. Із 2014 року вона стала символом агресії Росії проти України.

Згідно з законом, публічне використання, демонстрація або носіння георгіївської стрічки чи її зображення тягнуть за собою штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення.

За повторну пропаганду штраф може становити вже до 300 неоподатковуваних мінімумів. Також порушнику можуть присудити арешт на строк до 15 діб.

https://gazeta.ua/articles/politics/_kiyivski-aktivisti-proveli-vihovnu-besidu-z-rosiyanami/869852