Яйця є природним джерелом вітамінів: B2, який пов’язаний з перетворенням поживних речовин в енергію; B12 – відповідає за виробництво еритроцитів; для зору вітамін А і вітамін Е, який бореться з вільними радикалами в організмі людини.
Вони також містять велику кількість заліза і цинку, які підтримують імунну систему, а також фосфор для здорових кісток. Крім того, яйця багаті на селен, йод, вітамін D та інші мікроелементи.
Захищають очі від штучного світла
Яйця багаті на лютеїн, жовтий пігмент, який концентрується в сітківці ока. Лютеїн захищає очі від дегенерації жовтої плями, що є однією з основних причин втрати зору.
Він міститься у жовтку і запобігає розвитку очних захворювань. Завдяки цьому очі захищені від шкідливого світла, що виходить від мобільних пристроїв, планшетів і комп’ютерів.
Пригнічують апетит
Яйця – ідеальна їжа для сніданку, так як втамовують голод на довше, ніж зернові. Люди, які вживають яйця вранці, наповнюють свій організм енергією, відчувають ситість і менше їдять до кінця дня. В одному яйці міститься рекомендована добова доза В2, яка перетворює поживні речовини в енергію.
Допомагають зберегти м’язову масу
Втрата маси м’язів може змусити людину відчувати себе слабким і зменшити фізичну витривалість. Через високий вміст білка в яйцях людина швидко відновлює свої м’язи після тренування.
В одному великому яйці міститься близько 6 грамів білка, 3 г – в жовтку, а решта – в яєчних білках.
Захищають від раку молочної залози
Жінки, які їдять щонайменше 6 яєць на тиждень, запобігають 44%-ному ризику розвитку раку молочної залози порівняно з тими, хто споживає їх рідше.
Холін, що міститься в жовтку, знижує ризик раку молочної залози. І навіть якщо їсти тільки два яйця на сніданок, можна наповнити організм половиною дози холіну на день.