У Хмельницькому освятять унікальну каплицю

22 Листопада 2018 07:19

Унікальну каплицю пам’яті жертв радянських репресій освятять в обласному центрі на Гречанах при парафії святої Анни (вулиця Західна Окружна, на цвинтарі). Подія відбудеться 23 листопада, у п’ятницю, о 14.00.

За повідомленням настоятеля парафії святої Анни на Гречанах отця Генриха Дзядоша, урочистість розпочнеться Святою Месою – молитвою за жертв репресій. Під час освячення планується фото-презентація про історію репресій, екскурсію каплицею.

У каплиці знаходиться стінопис «Страшний Суд» про другий прихід Христа на землю у славі розміром 6 метрів на 5,55 метра та символічний хрест, в який вмонтовано зображення Туринської Плащаниці. Автор розпису – львівська мисткиня Августина Красій. На стінах каплиці розміщено Хресну дорогу. Зазвичай це 14 зображень, які змальовують останні години життя Христа перед його смертю на хресті: засудження та дорогу на Голгофу. У Каплиці мучеників замість Ісуса на 14ти стояннях можна побачити сцени з життя репресованих Радянською владою: дорога до таборів смерті, важкі роботи на засланні, страждання людей у таборах.

День освячення каплиці вибрано невипадково. Саме 23 листопада у місті проходитиме відзначення 80-річчя закінчення Антипольської операції НКВС.

Джерело: https://ye.ua/