Саліцилова кислота – спасіння для проблемної шкіри і цьому інгредієнту не має рівних

23 Листопада 2018 09:59

Саліцилова кислота є одним з найбільш важливих компонентів для лікування акне і жирної шкіри.

Проблеми з більшістю продуктів від прищів в тому, що вони підсушують шкіру, знімають симптоми, але не запобігають появі нових вугрів. У результаті, виходить якесь зачароване коло, в якому ви змушені лікувати акне знову і знову.

Саліцилова кислота від прищів – один з найбільш корисних засобів, особливо, якщо засоби містять правильну концентрацію цього компонента. Такі продукти не порушують рН шкіри, прочищають пори від зайвого шкірного жиру і забруднень, що запобігає появі нових висипань.

Що за хімікат?

Якщо ви чули про саліцилову кислоту, є ймовірність, що у вас виникають асоціації з аспірином. Компонент отримав свою назву від латинського терміну salix (верба), тому що він був вперше зроблений зі складного вуглеводу, отриманого з кори верби.

Є деякі компанії, які роблять продукти для догляду за проблемною шкірою, стверджуючи, що вони містять саліцилову кислоту з кори верби, але з’єднання в дійсності не зустрічається в корі дерева. Кислота виникає під час обробки кори окислювачами і фільтрації отриманих вуглеводів. Загалом, якщо зустрічаєте напис “саліцилова кислота з кори верби”, то краще відмовитися від такого засобу.

Саліцилова кислота – дуже корисний вид знеболювального. Якщо приймати препарати з компонентом всередину, вона знімає біль і покращує кровообіг. Якщо наносити засоби з кислотою на шкіру, вона буде руйнувати ліпідні сполуки, такі як шкірне сало, яке може закупорювати пори.

Для лікування прищів, щоб не пересушити шкіру і не нашкодити їй, оптимальна концентрація саліцилової кислоти в засобах складає 2%. Засоби з 3% саліцилової кислоти можна використовувати на інших ділянках тіла, а від 10% до 30% використовуються для видалення бородавок, але на такі продукти потрібен рецепт.

Чим корисна саліцилова кислота для шкіри

Вона володіє протизапальною дією

Її хімічний склад близький до складу аспірину. Навіть найчервоніший і постійний висип на вашому обличчі може зникнути в одну мить після використання саліцилової кислоти на запаленній ділянці.

Очищує пори

Кислота глибоко проникає в пори, очищуючи їх стінки від жиру та забруднень, які призводять до прищів. Вона не тільки очищує пори, але і підтягує шкіру, покращує колір обличчя.

Заспокоює шкіру

Інгредієнт видаляє омертвілі клітини і прискорює природні процеси відновлення шкіри. У підсумку, після загоєння прищів від них не залишиться ані темних плям, ані рубців.

Контролює сальні залози

Одним з найбільших переваг саліцилової кислоти є те, що вона екстрагує надлишок олії з пор і уповільнює накопичення шкірного сала. Тобто, вона допомагає контролювати сальні залози, через що на шкірі з’являється менше запалень.

Усуває мікроби, запобігає прищам

Володіючи антибактеріальними властивостями, компонент використовується для лікування великої кількості проблем зі шкірою. Кислота чинить заспокійливу дію на шкіру, не висушуючи її. Це також допомагає запобігти утворенню акне, лущенню і сухих плям.

Лікує акне по всьому тілу

Саліцилову кислоту можна використовувати на шкірі всього тіла, вона лікує прищі і вугрі на грудях і на спині. Правда, концентрація повинна бути трохи вищою.

Надає майже негайний ефект

Шкірі потрібен час, щоб звикнути до кислотовмісних продуктів. Саліцилова кислота, однак, глибоко проникає в дерму і лікує проблему швидко, не викликаючи нових запалень.

Джерело: ukr.media