Вчені: прийняття душу може бути небезпечне для нашого здоров’я

30 Листопада 2018 10:11

Ви можете бути шоковані, дізнавшись, що насправді душ може залишити на тілі більше мікробів, ніж змити.

Кожен з нас в кінці робочого дня або після довгої дороги прагне швидше прийняти душ. Ця водна процедура допомагає нашому тілу розслабитися і заспокоїтися, а також очистити шкіру від бруду. Однак ви можете бути шоковані, дізнавшись, що насправді душ може залишити на тілі більше мікробів, ніж змити, інформує UkrMedia.

Ми знаємо, що різні бактерії населяють будь-яку поверхню в нашому домі, однак, саме в душі вони найбільш небезпечні тому, що їм приділяється набагато менше уваги. Ми помилково вважаємо, що якщо душ призначений для очищення тіла, то і мікроби самі по собі зникають з лійки душа. Але це одне з найнебезпечніших місць, де часом небезпечних бактерій може бути набагато більше, ніж на самому унітазі. З безлічі отворів на лійці виходить то гаряча, то холодна вода, створюючи вологі умови, які вважаються сприятливими для швидкого розмноження бактерій. Користуючись душем, людина може захворіти. Під час водної процедури ми не перестаємо дихати і вдихаємо мікроби, які проникають в легені і можуть, наприклад, спровокувати важку форму інфекції легенів.

Перші ознаки будь-якої бактеріальної інфекції схожі з симптомами грипу. Якщо ви почали кашляти, хрипіти, вас нудить і замучила діарея без очевидних причин, то можливо вас наздогнала бактеріальна інфекція. Більше інших ризикують заразитися люди з хворобами легень або зі слабкою імунною системою, тому вони повинні слідувати особливим рекомендаціям фахівців.

Експерти, звичайно ж, не закликають відмовитися від душу і перейти на миття за допомогою відра з ковшиком. Вони закликають людей бути обережними з цим пристроєм. Обов’язково мийте лійку раз в тиждень, а не раз в місяць або навіть рідше. При цьому недостатньо простої води або мильного розчину, краще застосовувати сильні дезинфікуючі засоби. Якщо з’явилися чорні або зелені плями, краще замінити душ на новий. Пам’ятайте, жоден з куточків у вашій ванній кімнаті без регулярного прибирання не може залишатися чистим від мікробів.

Джерело: https://ukr.media