У двох містах області діють виставки Неллі Павлової

3 Грудня 2018 14:37

Фото: Миколи ШАФІНСЬКОГО

У Хмельницькому академічному музично-драматичному театрі імені Михайла Старицького відбулось відкриття виставки Неллі Павлової. Її відкрили в межах проекту художнього музею «Мистецьке сусідство».

19 робіт, які представлені у виїзній експозиції, тепер протягом місяця будуть тішити глядачів театру. Як-то кажуть – два в одному: і театр, і художній музей одночасно. Усі, хто прийде у театр, до початку вистави та під час антрактів зможуть долучитися до творінь художниці. Тим більше, що яскраві, життєдайні натюрморти на театральних стінах, одразу привертають увагу і додають певного настрою, позитиву, долучають до світу прекрасного.

Діє виставка Неллі Павлової і в Деражнянському районному історичному музеї. «У осені на крилах сплять дощі…» експонується 22 картини. Виставка буде діяти до 20 грудня.

Нагадаємо, відому подільську художницю, членкиню Національної спілки художників України Неллі Павлову добре знають на Хмельниччині, адже її картини прикрашають художні галереї, офіси, кафе, а також домівки. Художниця весь час у пошуку власного стилю. Після відомої серії графічних робіт у цікавій техніці про найгарніші старовинні будівлі Хмельницького, Кам’янця-Подільського, деяких міст України, вона створила серію яскравих натюрмортів олією, спробувала себе і в батіку, також здивувавши своїм світобаченням. У доробку художниці дуже багато виставок. За словами Неллі Миколаївни, після 50 вона вже не рахує їхню кількість. Щороку Павлова влаштовує виставки не лише у Хмельницькому. Минулого року виставляла свої роботи у Меджибізькому історичному музеї.

Тетяна ЯРОВЕНКО

Джерело: https://ye.ua/