Смачна страва для вашого різдвяного столу.
Зовсім скоро всі сім’ї України зберуться разом за святковою різдвяною вечерею. У це чарівне свято здавна прийнято збиратися всією родиною за святковим столом. Існує безліч традицій, пов’язаних із святкуванням Різдва.
І головна з них – щедрий, багатий і смачний святковий стіл. При цьому бажано, щоб стіл відрізнявся достатком страв не тільки на Різдво, але і весь наступний тиждень, тоді, за повір’ям, весь рік будинок буде, неначе повна чаша, а в родині пануватиме спокій, любов і достаток.
Інгредієнти:
- куряче філе – 750 г;
- сир сулугуні – 250 г;
- помідори у власному соку без шкірки – 240 г;
- часник – 1 зубчик;
- петрушка – 3 гілочки;
- фундук – 50 г;
- вершки (20%) – 400 мл;
- вершкове масло – 20 г;
- сіль – 15 г;
- паприка мелена – 4 г;
- карі – 2 г;
- перець чилі мелений – 1 г;
- олія – 80 мл
Приготування:
Приготуйте начинку: змішайте подрібнений кубиками сир сулугуні, кубики помідорів у власному соку без шкірки і горіхи, подрібнені до великих крихт.
У курячому філе зріжте мале філе. На великому – зробіть по центру поздовжній надріз, не дорізуючи вглиб 1 см. Зробіть надрізи по колу зі всіх сторін.
Змішайте карі, мелену паприку, сіль, мелений перець чилі і масло. Замаринуйте в суміші велике і мале філе.
Потім покладіть в «кишені» великого філе начинку із сиру, помідорів і горіхів. Закрийте зверху малим філе. Обсмажте кишені розрізами вниз на сковороді з олією і вершковим маслом до золотавого кольору. Влийте в сковороду вершки, покладіть роздавлений зубчик часнику. Зніміть ручку зі сковорідки, або ж пересипте страву у деко, і запечіть «кишені» в духовці протягом 15 хвилин при температурі 180 ° С. Потім посипте тертим сиром і поставте ще на 5 хвилин у духовку. Готову страву прикрасьте помідорами чері і зеленню. Приємного апетиту і щасливого Різдва!