Рецепт риби по-грецьки, яку запікають зі смачною сумішшю зелені, помідорів і сиру.
Навіть ті, хто не звик бачити рибу у своєму щоденному раціоні, не зможуть відмовитися від страви за рецептом, який ми розмістили в цьому матеріалі. Мова йде про рибу по-грецьки, запечену в духовці. Її смак підкорить вас, адже рибу запікають з помідорно-часниковою сумішшю і тертим сиром.
Любителі кулінарії стверджують, що рибу по-грецьки дійсно готують в країні, на честь якої назвали цю страву. Можливо, рецепт риби по-грецьки, який потрапив у наші краї, трохи видозмінився, однак від цього її смак став навіть краще. Тому риба по-грецьки в духовці – це одна з кращих ідей для вечері, до якої підійде практично будь-який гарнір.
Що нам знадобиться:
- 1 кг філе риби (за своїм бажанням)
- 3 великих помідора або 12 помідорок черрі
- 350 г твердого сиру
- ½ лимона
- 4 зубчики часнику
- майонез
- сіль
- свіжа зелень
- рослинна олія
Приготування:
Філе риби промити холодною водою і промокнути паперовим рушником. Розрізати рибу на прямокутні шматочки. Трохи посолити (не варто переборщувати). Видавити на рибу половинку лимона.
Робимо інші приготування для риби по-грецьки. Потрібно заздалегідь помідори помити і нарізати кубиками. Якщо це помідори черрі, просто розрізати навпіл. Натерти сир на тертці і почистити часник, потім подрібнити його.
У посудину покласти помідори, часник, нарізану зелень і половину тертого сиру. Змішати з майонезом (взяти приблизно 300 грамів).
Форму для випікання, це може бути навіть деко, трохи змастити олією. Зверху викласти половину суміші з майонезом, на неї рівномірно покласти рибу. Потім прикрити її залишком суміші. Посипати тертим сиром. Поставити рибу-по-грецьки в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Зверху на рибу по-грецьки також можна викласти терту моркву і ріпчасту цибулю, якщо ви любите таке поєднання.