Як відпустити минуле і жити далі

26 Грудня 2018 18:20

Відпустіть все, що потрібно відпустити. Зробіть вибір на користь себе.

Один з найщасливіших моментів життя настане тоді, коли ви наберетеся сміливості і відпустите все те, що не в силах змінити.

Відпускати дуже складно. Не важливо, про що йдеться. Це може бути почуття провини або злості. Це може бути якась втрата або колишня любов. Змінюватися завжди складно.

Ми з усіх сил намагаємося вчепитися за те, до чого звикли. Нам доводиться прикладати іноді просто неймовірні зусилля, щоб відпустити. Але коли ви навчитися це робити, то зможете викинути з голови думки про минуле і почнете брати все, що пропонує вам життя в сьогоденні.

Вам потрібно отримати емоційну свободу. Тільки так ви перестанете жити тим, що вже не має ніякого значення, завдаючи собі величезну біль.

Щоб навчитися відпускати, потрібні чималі зусилля. Повірте, воно того варто. Всі ваші старання окупляться з лишком.

Знайдіть той внутрішній спокій, який вже закладений у вас

Давньогрецький філософ Епіктет казав: «Людей мучать не ті речі, які з ними відбуваються, а уявлення про них. Коли ви страждаєте і тривожитеся, не шукайте причину в оточуючих. У всьому винне ваше власне сприйняття». Точніше і не скажеш!

Американський психолог Альберт Елліс провів десятки досліджень, присвячених цьому питанню. Результати його роботи доводять, що реакція людей на ті чи інші події в їх житті визначається виключно тим, як вони сприймають те, що відбувається. Істинна природа в розрахунок не приймається.

Глибоко всередині вас існує особистість, яка перебуває в спокої. Усвідомте це. Ваш внутрішній стан спокою не залежить від того, що відбувається з вами в реальному житті. Ви знайдете внутрішній спокій тоді, коли заспокоїте його.

Ви бажаєте, щоб ваше сьогодення було іншим? Це егоїстичне бажання. Подібні бажання призводять до того, що ви ходите колами по замкнутому колу.

Спокій можна знайти в будь-якому місці і в будь-який час. Ваш розум заспокоїться в той момент, коли ви усвідомите і примиритеся з думками, що крутятся у вашій голові.

Зрозуміло що, простіше сказати, ніж зробити. Саме тому розповідаємо вам про сім позитивних установок.

Знати і робити – це дві різні речі

Одна справа розуміти, що вам потрібно відпустити щось. Зовсім інша – зробити це. Іноді нам у цьому потрібна допомога.

1. Відпустити ситуацію найчастіше означає – просто змінити своє бачення. Погляньте на ситуацію під іншим кутом. Погляньте на неї свіжим поглядом і будьте максимально відкриті всьому, що приходить в голову. По правді кажучи, обставини не можуть перешкодити вам здійснювати прогрес – крихітний усвідомлений крок за раз.

2. Для того, щоб відпустити, не треба бути хоробрим. Не потрібно забувати про минуле. Варто бути досить сильним і мудрим для того, щоб прийняти сьогодення таким, яким воно є. Суть не в тому, щоб забути минуле. Ви можете пам’ятати про нього, але не боятися його. Ви можете скинути з себе кайдани і зробити крок вперед, думаючи виключно про сьогодення і пам’ятаючи той урок, який ви вивчили.

3. Один з найщасливіших моментів життя настане тоді, коли ви наберетеся сміливості і відпустите все те, що ви не в силах змінити. Як тільки ви перестанете думати про те, як все «повинно» бути, у вас з’явиться можливість визначати те, як все буде з цього моменту.

Перестаньте думати про те, яким повинне бути ваше життя зараз. Ви відчуєте щастя тоді, коли почнете радіти такому життю, яким воно є сьогодні, попутно намагаючись зробити його ще краще.

4. Ви відпустили якусь ситуацію або людину? Це зовсім не означає, що вам більше немає до них діла. Ви просто усвідомили, що єдине, над чим ви маєте владу – це ваша наступна дія в теперішньому. Ви не зможете всі хмари розігнати руками. Не варто навіть намагатися цього робити. Ви можете лише заспокоїтися і зібратися з силами. Злива скоро сама закінчиться.

5. Відпустити – значить навчитися бути вдячними за все хороше і погане. Це означає бути вдячними за досвід, який допоміг вам вирости. Відпустити – це значить прийняти те, що у вас колись було і є зараз, але звернути увагу на можливості, які чекають вас попереду. Вам потрібно знайти в собі сили і не опиратися змінам. Довіряйте своїй інтуїції, вчіться новому. Усвідомте, що в будь-якій ситуації є щось хороше. Продовжуйте йти вперед.

6. Для того, щоб рухатися вперед, вам не обов’язково чітко знати, що і як робити. Просто намагайтеся робити так добре, як тільки можете. З часом ви навчитеся того, що не вміли. Удосконалюйтеся поступово. Так ви будете поступово змінювати своє життя. Спочатку вам буде важко, але з часом стане легше. І вам вже не потрібно буде так само сильно намагатися, як на початку.

7. Здійснюючи один невеликий крок за іншим, ви стаєте сильнішими. В кінці кінців, ви усвідомлюєте, що закладена у вас здатність контролювати власні думки – це ваш найпотужніший захист проти стресу, переживань і страху невдачі. Пам’ятайте про це. Якщо ви будете шукати причини, за якими вам варто здатися і відступити, ви легко їх знайдете. Не витрачайте час і сили, натомість шукайте причини для того, щоб радіти справжньому і просто продовжуйте жити.

Навчитеся ви відпускати чи ні, це залежить від того, чи зможете ви знову знайти віру в себе. Вірити в себе – означає бути готовим жити в невизначеності, поступово прокладати собі дорогу і довіряти своїй інтуїції. Дозвольте вашій інтуїції бути світлом, яке буде освітлювати ваш шлях у темряві.

Вам треба твердо стояти на своїх двох ногах і відкинути милиці, за які ви чіплялися до цих пір. Ви досить сильні!

Джерело: ukr.media