Година після останнього келиха
Ваш організм знаходиться в найбільш ефективному детокс-режимі, активно виводячи продукти розпаду алкоголю. Через годину після останнього випитого келиха печінка починає працювати на максимальних обертах, включається і підшлункова, підвищуючи рівень інсуліну – це пояснює гострий напад голоду і бажання з’їсти щось солодке і шкідливе, інформуєUkr.Media.
12-24 години після останнього келиха
Рівень цукру в крові починає повертатися до норми, якщо ви, звичайно, не продовжуєте поглинати тонни цукерок і джанк-фуду. Крім того, діуритична дія алкоголю проявляє себе у всій красі – організм страждає від зневоднення. Переконайтеся, що п’єте достатню кількість чистої води – в день після хмільної вечірки варто збільшити денну норму і тримати поблизу пляшку з водою. Залежно від кількості випитого напередодні проявляються ознаки похмілля – слабкість, тривожність, головний біль, але найгірше вже позаду.
Полегшити стан і допомогти організму може нехитрий детокс-коктейль: мінеральна вода з яблучним оцтом і порошком куркуми. А ще – тепла ванна з магнезією і морською сіллю.
72 години після останнього келиха
«Побічні» ефекти вживання алкоголю вже вас не турбують, зменшується тяга до вуглеводів. За словами дієтологів, через 72 години після останнього келиха ви повертаєтеся до нормального фізичного та ментального стану.
Через тиждень після останнього келиха
Ви починаєте спати міцно і спокійно, тоді як ментальна та фізична енергія підвищується. Рівень гідратації організму повертається до норми, шкіра виглядає свіжішою і здоровіше. Зменшуються прояви екземи, псоріазу, лупи, якщо ви звичайно страждаєте від них.
Через місяць після останнього келиха
Рівень жиру в печінці зменшується на цілих 15%, збільшуючи її здатність виводити токсини з організму. Також ви помітите, що жиру стало менше і на животі. Тверезий місяць дозволяє побачити позитивні зміни в стані шкіри найбільш яскраво – проходить ранкова набряклість, зменшується кількість висипань, зникає сухість і лущення.
1 рік після останнього келиха
Ви втрачаєте більшу частину жирових відкладень на животі і небезпечного вісцерального жиру, який скупчується навколо внутрішніх органів – у середньому 5-6 кілограмів ваги без будь-яких змін в основному раціоні харчування. Ризик розвитку раку печінки, гортані і грудей зменшується майже вдвічі.