Чізкейк без випічки: швидко і солодко

16 Січня 2019 12:05

Для його приготування навіть не доведеться вмикати духовку.

Всі ми обожнюємо чізкейки, а от готувати їх вдома часто бракує часу або ж бракує старанності. Пропонуємо три рецепта чізкейків без випічки, для їх приготування навіть не доведеться включати духовку, а це вже не на жарт підбадьорює.

Знавці кулінарії кажуть, що перші чізкейк з’явилися в Стародавній Греції. Зараз же цей десерт вважають стравою американської та європейської кухні.

Простий чізкейк без випічки

Що нам знадобиться:

  • 300 г пісочного печива
  • 150 г вершкового масла
  • 500 г нежирного сиру
  • 200 мл вершків
  • 150 г цукру
  • 20 г желатину

Приготування:

Залити желатин 100 мл води і залишити на годину, щоб він набух.

Подрібнити печиво в блендері (або побити вручну). Викласти у форму і перемішати з розтопленим вершковим маслом. Утрамбувати суміш печива і масла по всій формі з краями і поставити в холодильник.

Довести до кипіння желатин, але ні в якому разі не кип’ятити, потім остудити. Взбити вершки з цукром, додати сир і добре перемішати, щоб не було великих грудок. Додати желатин і знову перемішати. Виставити форму з печивом з холодильника і викласти в неї сирну масу. Поставити в холодильник на 3-4 години.

Чізкейк зі згущеним молоком без випічки

Що нам знадобиться:

  • 300 г печива
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 20 г желатину
  • 500 г кисломолочного сиру
  • 100 мл вершків
  • 300 г згущеного молока
  • 2 апельсина
  • 1/2 склянки цукрової пудри

Приготування:

Розвести желатин за інструкції, зазначеною на упаковці. Подрібнити печиво в блендері. Викласти у форму і перемішати з розтопленим вершковим маслом. Акуратно утрамбувати його по всій формі. Поставити в холодильник.

Розігріти желатин до того моменту, коли він розчиниться. В окремій посудині збити сир з цукром, вершками і згущеним молоком. Потім влити туди охолоджений желатин. Вилити сирну суміш у форму з печивом, поставити в холодильник на 3-4 години. Розділити апельсин (можна також взяти 5 мадаринок), його часточки посипати цукровою пудрою і залишити на півгодини. Підсушити їх в духовці 5 хвилин і прикрасити чізкейк.

Шоколадний чізкейк без випічки

Що нам знадобиться:

  • 300 г пісочного печива
  • 150 г вершкового масла
  • 120 мл вершків
  • 150 г чорного шоколаду
  • 2 ст. л. какао-порошку
  • 200 г вершкового сиру

Приготування:

Подрібнити печиво в блендері. Викласти у форму і перемішати з розтопленим вершковим маслом. Акуратно утрамбувати його по всій формі. Поставити в холодильник. Розламати плитку шоколаду і розтопити на водяній бані (для цього потрібно встановити посудину над каструлею з киплячою водою).

В окремій посудині збити вершковий сир з цукром, додати розтоплений шоколад, какао-порошок, розведений невеликою кількістю гарячої води і перемішати, щоб не було грудочок. Вилити шоколадно-вершкову масу у форму з печивом і поставити в холодильник на 3-4 години.

 

Джерело: ukr.media